2012. december 8., szombat

IKT - Pedagógiai kávéház

December 8. Az országban sok helyen esik a hó. Ennek ellenérel lelkes kollégák csapata vágott neki, hogy találkozzon a budapesti Anker Klubban, és olyan dolgokról beszélgessen, ami számára fontos.
Melyik században élünk? XXI. század. Lehet más az oktatás most,mint a XX. században? Lehetne. Sőt, másnak kellene lennie, hiszen tanítványaink más kihívásokkal kell majd az életben szembe nézniük,mint elődeiknek. Talán mindenek előtt a rettenetesen gyorsan változó világgal. És azzal a ténnyel, hogy nagyon kevés lehetőség van magányos farkasként dolgozni. Tudni kell csoportban dolgozni, a csoportban hasznos szerepet betölteni. Nem lehet a munkánk titkát örökre őrizgetni. Meg kell osztani az ismereteinket másokkal, és tudni kell mások ismereteit befogadni.
Ennek tudatában beszélgetett, dolgozott néhány lelkes pedagógus ma néhány órát. Ötleteket osztottak meg. Gondolatokat cseréltek a XXI. század oktatásáról. Annak lehetőségéről, hogy a magyar oktatás úgy változzon, hogy az megfeleljen a kor követelményeinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése